piatok 29. októbra 2010

new way, new life

dnes som posledný deň v starej práci, takže sa snažím pobaliť všetky knihy a blbosti, ktoré sa mi tu nahromadili. Teraz ma čaká pár dní voľna, počas ktorých si musím dať vytrhnúť osmičku (uaaaa mám nervy strašnééé, Haagen dazs tras sa!), idem na Stinga so symfonickým orchestrom, konečne na Fridu,a potom nová robota odkiaľ pôjdem hneď v novembri na pár dni do Stockholmu a potom ešte Lanvin pre HM...tak len dúfam, že nezbankrotujem...
Asi ani nemusím písať ako sa mega tešíím do Švédska, vždy som tam chcela ísť, ale keďže milujem teplo, rašej som vždy investovala peniaze na letenku do južnejších krajín.
Prišiel mi balík z Asosu s tou najšialenejšou čiapkou so zajačími ušami, tak dúfam, že sa ochladí a konečne ju začnem nosiť. Bratislava teš sa ! :)

utorok 26. októbra 2010

french navy


I'm in the mood for Paris today..


and Barcelona

and Rome

and romance....

Camera Obscura - "French Navy"

pondelok 25. októbra 2010

Le Petit Chaperon Rouge



no nie som zrovna petit ale červenú čiapku mám...
dlhšie som sem nič nepridala a to hlavne preto, že som LENIVÁ..nebudem sa predsa trápne vyhovárať na nedostatok času:)
mám teraz nejaké lenivé obdobie..vlastne ho mám skoro celý život, len teraz s príchodom jesene, je výraznejšie. V podstate sa mi nič nechce, neviem čo na seba, nič mi nechutí ...
Tento víkend bol ale nadmieru akčný, večera v milovanej Antica Toscana, jazzové dni a úúžasnááá ZAP MAMA, napečený Lemon Meringue pie, výlet na Červený kameň.



a môj Lemon Meringue Pie...má byť svetlejší, ale nemala som doma biely cukor, tak som musela použiť hnedý ...

streda 13. októbra 2010

indian summer

a máme tu sľubované babie leto...
ráno mrznem a po obede mi je zas teplo, ale aspoň svieti slnkoo..včera som dokonca bola behať a dnes ledva chodím. športom k trvalej invalidite u mňa platí dvojnásobne!
rozmýšľam, čo s načatým víkendom aj keď viem, že je iba streda, ale plánovanie ma drží pri živote. Ja vlastne milujem plánovanie a organizovanie všetkých a všetkého...
Včera som videla úžasný film The way we were, Hollywoodska klasika s Barbarou Streisand a Robertom Redfordom..aaach som sa do neho zamilovala :)

photos M. Lipa

piatok 8. októbra 2010

finally friday...


Sedím doma, pozerám Knight Rider (starého samozrejme, nový nestojí ani za zmienku) a rozmýšľam čo dnes budem robiť...A4 a Ars Poetica alebo DK Zrkadlový háj a Multivitamín?
Alebo ostanem doma :)
Zajtra sa chystáme do Viedne kuknúť obchody, dať si obed v milovanom Vapiane a možno aj výstava Fridy alebo Basquiata...
Chcela som si kúpiť camel kabát, ale nikde nemajú žiaden, aspoň zdaleka podobný môjmu ideálu...Čo ma ale desí viac, ako zima bez camel kabáta, je článok o novej dobe ľadovej, ktorá vraj hrozí Európe..Ja viem, že to tvrdia ruskí vedci, ale podľa mňa čo sa týka zimy, im môžme veriť.
Asi si budem nútená objednať EMU, alebo UGGS nech to prežijem. Alebo si radšej objednám letenku dakam do tepla?idem šetriť! (zase raz)
Pekný víkend!!

I'm at home, watching old Knight Rider ( new one is sooo bad, can't even mentioned it), and thinking about my program tonight...
tomorrow I'm going with some friends to Vienna for some shopping, eating and maybe some art; exhibition of Frida Kahlo or Basquiat?maybe..
I wanted to buy camel coat, but in shops here I just can't find anything I've liked...But actually that's not what is bothering me so much..I ve read an article about new ice age coming to Europe, due to Golfe stream..I'm thinking of buying these Uggs or EMU shoes to survive it here..or maybe I should save money for a plane ticket to some warmer place?
Have a nice weekend!

nedeľa 3. októbra 2010

recipe for life

Mám nové životné motto. Ešte na Malte som si nakúpila zopár kníh a jednou z nich je aj knižka Recipe for Life od Nicky Pellegrino, kde som toto motto našla.
Mám zvláštnu mániu a to, že najradšej čítam knihy, v ktorých sa ľudia sťahujú na vidiek väčšinou v Taliansku, alebo Francúzsku, a začínajú tam nový život. Celá táto obsesia vidiekom (a jedlom) začala keď som mala 18 a prvý krát som bola v Provence, v podstate ako to američania volajú life changing experience. Počas tejto návštevy som si kúpila, už dnes kultovú knihu od Petra Mayleho One year in Provence. Postupom času som začala objavovať knihy s podobnou tématikou a dnes ich mám už plnú poličku. Milujem a obdivujem schopnosť ľudí ísť si stoj čo stoj za svojím cieľom, a o tom je vlastne aj to motto. Takže idem nasledovať svoju intuíciu a uvidíme kam ma dovedie :) momentálne ma smeruje k teplým croissantom, ktoré som nachystala na raňajky..


"Your time is limited, so don't waste it living someone else's life. Don't be trapped by dogma-which is living with the results of other people's thinking. Don't let the noise of other's opinions drown out your own inner voice. And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary."

P.S. momentálne mám rozčítanú knižku The Dolce Vita Diaries, o britskom páre, čo sa rozhodol presťahovať do Talianska a začať robiť vlastný olivový olej..ach ideálne do tohto počasia